Viisaita intuitiotarinoita osa 1

Kirjoitin intuitiosta ja kannustin teitä lukijoita jakamaan omia kokemuksianne aiheesta. Ensimmäinen palkittu tarina julkaistaan kirjoittajan toiveesta nimimerkillä Hilja.

Luonnon superruoka-aitta hoitaa aivot

Luonnossa oleminen hoitaa ahdingossa olevia aivoja. Kun lisäksi syö luonnon ilmaista, herkullista superruokaa, villiyrttejä, sekä keho että mieli kiittävät.

Nouse ylös tuolista aivojesi parhaaksi!

Istuminen nakertaa aivoterveyttä. Älä siis jämähdä tuoliin vaan nouse ylös! Voit, muistat ja keskityt paremmin – ja näytätkin paremmalta.

Kytke taistelu pois päältä edes hetkeksi!

Moni elää jatkuvassa stressin tykityksessä niin päivällä kuin yöllä. Päällä on ikään kuin jatkuva palohälytys, joka jäytää niin kehoa kuin mieltä. Kun tämä kytketään pois päältä, voi tapahtua ihmeitäkin.

Päästä aivot öisin huoltamolle

Nukkumatti on hukassa tosi monella suomalaisella. Meillä on miljoona unetonta ja lisäksi koko joukko huonosti nukkuvia. Levoton ja uneton yö tekee päästä sumuisen ja muistista takkuilevan. Keskittymis- ja havaintokyky ovat heikoilla ja pinnakin kiristyy. Olo on todella kuin promillen humalassa.

Tankkaa voimaa joutilaisuudesta!

Tee aivoillesi palvelus ja ala jättää kalenteriisi tyhjää tilaa. Pysyäksesi terveenä tarvitset leppoisia päiviä, jolloin akut latautuvat joutilaisuudesta.

Raakapuuro tekee hyvää aivoille

Raakapuuro on hyvää ja helppoa aivoruokaa. Kun käytät illalla pari minuuttia puuron valmisteluun, saat niin aivoja kuin vatsaa hellivää puuroa aamiaiselle.

Aivot kaipaavat rauhaa ja hidastamista

Moni arjessaan väsähtänyt löytää työkaluja tervehtymiseen ja voimaantumiseen menneen ajan asioista. Entistä useampi haluaa rauhaa, merkitystä ja elämän hallintaa.

Töhertely helpottaa keskittymistä

Töhertely luennolla tai palaverissa ei ole pitkästymisen tai turhautumisen merkki, vaan se lisää keskittymistä ja helpottaa muistamista.

Naura aivosi kuntoon!

Muistelepa tilannetta, jossa nauroit sydämesi kyllyydestä. Palleaan sattui, saatoit kiemurrella, jopa kyykistellä. Kenties kyyneleetkin virtasivat. Lihasten jännitys laukesi, kireys kaikkosi ja olo tuntui älyttömän rentoutuneelta, liki voipuneelta. Et muistanut...

Herkullisia tahnoja suoliston ja aivojen iloksi

Muhevat ja maukkaat tahnat ja siemennäkkärit ovat ihanaa lohturuokaa, josta niin suolisto kuin aivot kiittävät.

Tiesitkö, että uupumuksen ja väsymyksen taustalla voi olla oma koti?

Tiesitkö, että uupumuksen ja väsymyksen taustalla voi olla oma koti? Tiesitkö sinä, että kodissasi saattaa piileskellä näkymättömiä tuholaisia, jotka nakertavat niin henkistä kuin fyysistä terveyttäsi?  Jotta jaksat paremmin ja pysyt terveempänä, sinun kannattaa...

Pihlajanmarjassa on poweria!

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista, mutta olisipa maistellut marjoja eri puista. Moni luottaa repolaisen tokaisuun ja jättää suloiset oranssit supermarjat tilhien ja muiden lintujen ravinnoksi. Ei kannattaisi! Nuo oranssinpunaiset marjat ovat todellisia antioksidanttipommeja, jotka tekevät hyvää terveydelle. Pihlajanmarjassa on poweria.

Nokkonen hoitaa päästä varpaisiin

Nokkonen on villivihannesten kuningas, todellinen superkasvi, joka hoitaa meidät päästä varpaisiin. Jos olet tähän asti yrminyt nokkosta, käännä ihmeessä kelkkasi ja anna vihulaiselle kunniapaikka keittiössäsi ja omassa ruokavaliossasi.

Näin purat stressiä nopeasti Vire-ohjelman avulla

Onko edessäsi vaativa palaveri, esitelmä, inssiajo tai ylioppilaskirjoitukset, joista sinun pitää selvitä parhaalla mahdollisella tavalla? Mutta jännittää, aivot ovat solmussa ja maha on kuralla? Ei hätää! Apua saat helposti ja nopeasti muutamalla aivojumpan liikkeellä. Voit tehdä Vire-ohjelman vaikka vessassa.

Muisti tahtoo mustikoita

Maailman terveellisimmäksi marjaksi rankatun mustikan tehoaineita tarvitaan vuoden ympäri. Mustikka vahvistaa immuuniteettia ja auttaa jaksamaan.

Oksitosiini: ihmeidentekijä ja ihmissuhdeliima

Tiesitkö, että elämänkumppanisi, lemmikkisi tai lapsesi edistävät terveyttäsi paljon enemmän kuin päivittäiset juoksulenkit, smoothiet tai superruuat? Kaiken takana on rakkaushormoni oksitosiini.

Kevätväsymys on kaamosrasituksen serkku

Kevään lisääntyvä valo saa monen väsähtämään ja uupumaan. Valoistuvat illat sekoittavat aivojen keskuskellon rytmistään ja aiheuttavat haasteita nukkumiselle.

Helli aivojasi aroniasmoothiella

Jos marjamaailman kuningas, supermarja aronia, maistuu mielestäsi karvaalta, heitä se blenderiin ja surauta aivoja hoitavaksi smoothieksi.

Taivaallinen tyrnikakku saa aivot euforiaan

Tyrniraakakakku sulaa suussa ja tekee onnelliseksi. Jokainen suupala hoitaa aivoja, suolistoa ja sydäntä. Tätä villikakkua saa syödä ilman synnintuntoa.

Mieliäänen kuuntelu kyykyttää stressin

Oman mieliäänen kuunteleminen vähentää tutkimusten mukaan stressiä, laskee verenpainetta ja rauhoittaa sydämen sykettä. Mikä on sinun mieliäänesi?

Villikakku on uusi smoothie!

Jos surautat itsellesi smoothien, tulet rakastamaan myös villikakkuja. Villikakut eivät ole mitä tahansa kakkuja, eivätkä edes mitä tahansa raakakakkuja, vaan raikkaita, samettisia ja kauniita villikakkuja, jotka tekevät herkuttelusta lähes hyveen! Ihaniin kakkuihin...

Viisaat intuitiotarinat: intuitiosta apua terveyteen

Intuitiotarinasarjamme kolmannessa osassa intuitio kannusti kirjoittajan selkäleikkaukseen ja ohjasi D-vitamiinin käyttöön.

Tumma suklaa hellii niin aivoja kuin sydäntä

Tumma suklaa hellii aivoja ja sydäntä ja toimii luonnollisena ja herkullisena huumeena.

Pidä taukoja – voit paremmin!

Arki ja työ sujuvat paremmin ja elämä maistuu ihanammalta kun päivän mittaan pitää taukoja. Tärkeintä on irrottautua työn alla olevasta asiasta. Tutkijoiden mukaan työssäkäyvä tarvitsee vartin tauon joka toinen tunti. Tauot ovat aivoille elintärkeitä, jotta...

Pin It on Pinterest

Share This