Moni meistä taistelee koko ajan. Aivan koko ajan, jopa yöllä nukkuessaan. Keho on jännittyneenä virittynyt vaaraan ja valmis pakenemaan tai taistelemaan. Aivan koko ajan. Pakenemaan rahahuolia, työpaikkakiusaamista tai sairauden varjoa. Haluamaan juoksuaskelin pois pettymyksen, riittämättömyyden, turhuuden tai huonouden tunteesta.

Tai tietäen ettei voi paeta, koska täytyy taistella lapsensa, sairaan puolisonsa tai yrityksensä puolesta, täytyy jaksaa ja jaksaa pitää yllä koko korttitaloa, joka tutisee joka tuulenpuuskasta. Päätä särkee, hartiat ovat jumissa, sydämen rytmi on hukassa, masentaa, tekee sairaasti mieli herkkuja, kiellettyjä asioita jotka tekevät sairaaksi. 

 Ei ihme, ettei voi hyvin, jos kehon palohälytys on päällä pitkin päivää ja punainen hälytysvalo on päällä makuuhuoneessakin.

 

 

Tämän ihan tavallisen ihmisen arkihelvetin olen tajunnut konkreettisesti tehtyäni jo vuosia hoitoa, joka kytkee taisteluvaihteen pois päältä edes hetkeksi. Heittää rintaa puristavan rautavanteen nurkkaan ja antaa syvän levon tunteen. Se laittaa monelle kyyneleet virtaamaan kesken hoitoa tai sen jälkeen. 

Saman olen kuullut jo kymmeniltä muilta hoitajilta, joita olen saanut kouluttaa Brain relief -hoitajiksi viime vuosina. Lähes kaikki heistä ovat kokeneet saman: moni ei tiedä kuinka stressaantunut on ennen kuin vuosiakin kestänyt katkeamaton stressitila katkeaa hoitopöydälle. 

Brain relief -hoidon jälkeen on varattava vartti nousemiselle, koska moni ei halua nousta hoitopöydältä. Jään tähän. Nyt on hyvä olla. Tällaiseltako se tuntuu olla rauhallinen. Siinä tilassa missä ihminen on luotu olemaan suurimman osan ajasta mutta ei saa olla kuin hetkittäin.

Mistä Brain Reliefissä on kyse?

Me Brain Relief -hoitajat teemme hoitoa, joka syvärentouttaa niin että stressihormoni kortisolin ohjaama taistele tai pakene -järjestelmä kytkeytyy pois päältä ja vuoron ottaa oksitosiinin ohjaama ”kaikki on hyvin” -järjestelmä. ”Olet turvassa, kaikki on hyvin, voit rentoutua eikä tarvitse tehdä mitään eikä huolehtia mistään. Ole siinä vain ihan rauhassa.” 

Tämä saadaan aikaan käsittelemällä hellästi hartioita, kaulaa, hiuspohjaa, kasvoja, korvia, käsiä ja jalkoja tarkkaan valitun, koskettavan musiikin saattelemana. Ehdottomasti kipua aiheuttamatta, koska kipu kytkee päälle puolustautumisjärjestelmän. Juuri sen jolle vihdoin tarjotaan jatkuvan paiskimisen sijaan lepo. 

Kun stressitila katkeaa seuraa monelle huikeita ihmeitä. Sitä ei voi tietää etukäteen mitä tapahtuu, emmekä me BR-hoitajat katso sen aiheutuvan hoidosta, jonka tehtävä on vain kytkeä virrat pois ”palohälytyksestä”. Kaiken takana on oma keho ja psyyke, jotka kiittävät stressijärjestelmän sammumisen antamasta hengähdystauosta.  

Brain relief -hoidon kehittäjänä kuulen kaikkien lähes sadan koulutetun hoitajan tarinat siitä, mitä heidän asiakkaansa ovat kertoneet. Se on järkyttävän ihanaa kuultavaa: olen kuullut kroonisten kipujen, migreenin, levottomien jalkojen, univaikeuksien, paniikkihäiriöiden ja jopa MS- ja Parkinsonin oireiden helpottumisesta syvän rentoutumisen kautta.


Uusi tapa oppia Brain Relief -hoito matkalla Kreetalle

Ympäri Suomen järjestettävien hoitajakoulutusten (etäkoulutus, 3 lähipäivää ja oma tylöharjoittelu) lisäksi tarjolla on nyt uusi päänavaus: koulutusmatka Kreetalle 13.-20.10.2019 Agios Nikolaokseen. Hoitajapätevyyden lisäksi opit matkalla myös aivojen toimintalogiikasta, niiden arkisen stressikuorman helpottamisesta, aivojen kannalta ihanteellisesta ravinnosta ja tavasta helliä aivoja. Mukana matkalla luennoimassa ja aamuohjelmien vetäjänä on tietokirjailija, fytoterapeutti sekä Autuutta aivoille -sivuston perustaja Raija Kivimetsä.

Opit herkuttelemalla myös maailman kuulun kreetalaisen ruokavalion aakkoset ja tärkeintä: syvärentoudut itse leppoisalla kurssilla upeissa maisemissa ja muiden oppijoiden koehelliessä sinua.

Jutun kirjoittaja on Brain relief -hoidon kehittäjä ja pioneeri Jouko Kivimetsä.

Pin It on Pinterest

Share This