Saksanpähkinä kuuluu oleellisena osana Välimeren ruokavalioon ja sillä tiedetään olevan monia terveyshyötyjä. Muodoltaankin saksanpähkinä muistuttaa aivoja. Tuo rasvainen, runsaasti alfalipoeenihappoa sisältävä herkku tekee hyvää myös sydämen terveydelle.

Muutama vuosi sitten julkaistu amerikkalaistutkimus kertoo, että päivittäinen annos saksanpähkinöitä saattaa hidastaa, lykätä ja jopa estää sairastumisen Alzheimerin tautiin.

Toinen Kalifornian yliopistossa tehty tutkimus taas vahvistaa, että pieni kourallinen saksanpähkinöitä päivässä parantaa monia kognitiivisia kykyjä. Tutkimukseen osallistuneiden 20–59-vuotiaiden henkilöiden testatut kognitiiviset kyvyt – esimerkiksi reaktioaika, keskittyminen ja muisti – paranivat selkeästi kun päivittäiseen ruokavalioon otettiin saksanpähkinät.

Lähteet: Journal of Alzheimer’s Disease, December 2014
The journal of nutrition, health & aging

 

 

Pin It on Pinterest

Share This